Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: €0.00

Garantie op aankopen via Fietskar123

Als je een artikel koopt via Fietskar123.nl krijg je, net als bij de lokale rijwielzaak, uiteraard de volledige garantie


Garantie


Wettelijke en fabrieksgarantie

Op al je aankopen krijg je vanzelfsprekend de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product moet voldoen aan hetgeen je als consument redelijkerwijs van het product mag verwachten. Bovendien krijgt je bij Fietskar123.nl ook de volledige fabrieksgarantie. Fietskar123.nl is namelijk  officieel dealer van de merken die je kunt kopen via Fietskar123.nl.

 

Aanspraak maken op de garantie?

Neem in alle gevallen eerst contact op met onze klantenservice, Daar helpen ze je graag verder.

In veel gevallen is het raadzaam om een melding te doen via E-mail en daarbij direct enkele foto’s mee te sturen naast een toelichting en overige details zoals de gegevens op jouw aankoopnota. Gaat het om een fiets, vermeld dan ook het framenummer van de fiets. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of je aanspraak kunt maken op garantie.

Elke aanvraag wordt zorgvuldig behandeld. Soms wordt om aanvullende informatie  gevraagd omdat er iets niet duidelijk is. Uiteraard gaat alles in goed overleg en doen wij er alles aan om snel duidelijkheid te verschaffen.

Als je aanspraak wilt maken op garantie, moet je te bellen of een e-mail sturen via info@fietskar123.nl. Voeg daarbij de volgende onderdelen:

 

  • Het bestelnummer van de bestelling ( Te vinden op de factuur die je na een bestelling via Mail ontvangt)
  • Het framenummer als het een fiets betreft.  
  • Een duidelijke omschrijving van het defect,  de wijze waarop het is ontstaan en wanneer het is ontstaan.
  • Een of meerdere foto’s van het defect en van het onderdeel als geheel (indien van toepassing)

 

Garantietermijn fietsen en fietskarren  

Bij Fietskar123.nl  krijg je altijd gewoon de volledige fabrieksgarantie. Dat wil zeggen dat Fietskar123.nl de richtlijnen en voorwaarden van de fabrikant volgt en hanteert. Op de website van de fabrikanten treft je een gedetailleerd overzicht van de richtlijnen en voorwaarden.

 

Garantieperiode

Bij normaal behandelen, gebruik en regulier onderhoud geldt een garantietermijn tot 2 jaar op materiaal- en constructiefouten. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals bijvoorbeeld banden, zadel, ketting, kettingbladen, freewheel, achter tandwielen, kabels, pedalen en remblokken, wordt geen garantie gegeven tenzij er sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.

 

Garantie op overige producten en accessoires

Fietskar123.nl  hanteert voor overige producten en accessoires de wettelijke termijn van doorgaans 1 jaar. Voor producten waar een garantiebewijs van de fabrikant is bijgeleverd, gelden de bepalingen van de desbetreffende fabrikant.


Voorwaarden

De bovengenoemde bepalingen gelden uitsluitend voor de eerste eigenaar. De fabrikant beoordeelt uiteindelijk of de reparatie onder garantie door Fietskar123.nl wordt uitgevoerd.

Je ontvangt in alle gevallen vooraf aanwijzingen van Fietskar123.nl voor het laten uitvoeren van een reparatie onder garantie. Mocht dit bij een derde partij zijn, dan zullen extra uitgevoerde werkzaamheden niet door de garantie worden gedekt. Fietskar123.nl vergoedt deze kosten van derden niet, omdat een officiële (merk)dealer de kosten van de garantie direct door de fabrikant kan laten vergoeden.

Het is daarom in alle gevallen raadzaam om voordat je een reparatie onder garantie elders laat uitvoeren, contact op te nemen met klantenservice.

 

Terug